В интернет продават дипломи за средно образование по 900 лв.

Общество

23-01-2015, 11:11

Снимка:

News.bg

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Македония не признава дипломите ни, на Острова пък махат квотите

Дипломите могат да бъдат с дата на издаване от 1996 г. до 2014 г. от всички учебни заведения в България

Диплома за средно образование в интернет се продава за 900 лева. Това съобщава Дарик, позовавайки се на отговор на имейл, изпратен от репортер на медията до електронен адрес под обява за продажба на дипломи, съобщи News.bg.

В сайта diplomirabota.wordpress.com преди дни потребител с псевдоним emimisova публикувал обява за лесно и бързо получаване на дипломи. Обявата е от 10 януари. Под нея има и публикуван имейл, на който желаещите могат да направят запитвания и поръчки.

В получения отговор се посочва, че за диплома за основно образование ще ви се наложи да платите 800 лева, а за висше - цената зависи от специалността, учебното заведение и годината на завършване, която трябва да пише в документа.

Дипломите могат да бъдат с дата на издаване от 1996 г. до 2014 г. от всички учебни заведения в България и всички специалности, с успех по избор. В писмото се уточнява, че бланките разполагат с всички необходими подписи, печати, холограми и други отличителни знаци и са оригинални.

Припомняме, през септември Министерство на образованието и науката (МОН) засече сайт за фалшиви дипломи и сезира прокуратурата. Ставаше въпрос за сайта www.diplomabg.wordpress.com. Лицето, което бе посочено за контакт - Мартин Русев, е същото, което няколко месеца по-рано отново предлагаше фалшиви дипломи през друг интернет сайт - https://diplomite.wordpress.com. Тогава Министерство на образованието и науката отново сезира прокуратурата.