Здравното министерство: Ръководството на КНСБ е било подведено

По-рано днес от синдиката поискаха оставката на Москов

Промени, с които се предвижда възможността здравно осигурените да плащат, не съществуват и никога не са били предмет на решение на ръководството. Това заявиха от Министерството на здравеопазването във връзка с разпространената по-рано информация от КНСБ, че по предложение на министър Москов се готвят нормативни промени, с които се дава правото на пациентите сами да си доплащат, за да получат медицинска помощ, по цени, определяни от болниците.

Поради тази причина от КНСБ поискаха оставката на здравния министър д-р Петър Москов.

„Искрено съжаляваме, че ръководството на КНСБ е било подведено", пишат от Здравното министерство в прессъобщение до медиите.

„Ръководството на Министерството на здравеопазване е изненадано от изявлението на КНСБ. То е основано на изцяло невярна информация. Такъв текст не съществува нито като документ, нито като намерение. МЗ публикува максимално бързо всяка информация, относно взетите решения от страна на ръководството. Надяваме се, сайтът и нашите публични канали да бъдат използвани от всички за коректно и навременно информиране. Поемаме ангажимента и в момента разработваме още по-удобни за потребителите информационни платформи", се посочва още в съобщението.