Антикорупционната комисия вече ще заседава при закрити врата

Възможно е изтичане на информация, мотивираха се от комисията

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика прие поправка на правилника си, според която всички заседания в частта за разглеждане на сигнали ще бъдат закрити за медиите. 10 членове подкрепиха решението, а двама от "Атака" бяха против.

"Когато тези жалби се разглеждат в тяхната конкретика, там се съдържат данни, факти, уличаващи личния живот на тези хора", заяви Валентин Касабов от Патриотичния фронт.

Именно на днешното заседание като точка от дневния ред е предвидено раглеждане на постъпили сигнали и жалби в Комисията. Патриотът изрази опасение, че присъствието на медиите ще доведе до изтичане на информация, дори тя да бъде грешна.

Редно и етично според Касабов е заседанията да се провеждат при закрити врата за журналистите, поради което направи това предложение. Той и колегите му можели да спазват конфиденциалност в качеството си на народни представители.

Касабов е убеден, че медиите ще изнесат данни.

Председателят на комисията Валентин Иванов счете, че в позицията на колегата му има резон.
Илиан Тодоров от "Атака", който не подкрепи предложението, не се съгласи с колегата си. "Изгонвайки медиите, никой не може да ни спре, същото което сме говорили тук, пак да го представим пред тях", каза Тодоров. Атакистката Калина Балабанова бе другата, която не подкрепи предложението на Касабов.