Цветанов: България охранява надеждно външната граница на ЕС

Двамата обсъдиха и новите предизвикателства пред сигурността на Европа и България

Управленската програма на новото правителство на премиера Бойко Борисов дава реални възможности България да премине бързо през трансформиращ период и да постигне впечатляващи успехи. Това заяви председателят на Комисията по външна политика в Европейския парламент (ЕП) Елмар Брок по време на среща с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В Брюксел Цветанов запозна Брок с политическата ситуация в България и с основните акценти от управленската програма на правителството. Шефът на външната комисия в ЕП оцени високо и последното посещение на премиера Бойко Борисов в Берлин и срещата му с канцлера Ангела Меркел.

Цветан Цветанов и Елмар Брок обсъдиха и новите предизвикателства пред сигурността на Европа и на България след атентата в Париж. Цветанов увери председателя на външната комисия на ЕП, че българското правителство е предприело всички необходими мерки за охраната на външната граница на ЕС. Председателят на ПГ на ГЕРБ информира Брок и че страната ни е впрегнала всички сили, за да се справим с евентуална нова бежанска вълна.

По време на срещата председателят на ПГ на ГЕРБ запозна председателя на външната комисия в ЕП и със законодателните промени, които текат в сектора за сигурност в България. Цветанов благодари на Брок за доброто сътрудничество на депутатите от германския Бундестаг с българските депутати от ГЕРБ. Двамата обсъдиха и подробности около създаването на съвместните работни групи между Бунбдестага и българското Народно събрание по темите „сигурност“ и „енергетика“. В заключение председателят на външната комисия в ЕП изрази задоволство, че България се справя толкова положително по важните теми, които са от значение за целия ЕС.