БДЖ възстановява 33 влака от 1 февруари

Сред тях са Сливен - Стара Загора, Карлово – Сливен, Стара Загора – Сливен, Карлово – Тулово

Ръководството на „БДЖ-Пътнически превози“ ревизира графика за движение на 38-те спрени пътнически влака. Това е станало по нареждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Националният железопътен превозвач ще възстанови 33 влака, като 30 от тях ще се движат по пълния си маршрут, а 3 от тях по част от направлението.

От 10-те отменени влака по част от маршрута, ще бъдат напълно възстановени 8. По технически причини и съгласуване с местните власти, няма да се движат само пет влака.
Възстановяват се влаковете Сливен - Димитровград север, Карлово – Сливен, Стара Загора – Сливен, Карлово – Тулово, Тулово – Карлово, Сливен - Стара Загора.

Един от влаковете с частично възстановени маршрути е Бяла - Стара Загора. Той ще пътува само между Горна Оряховица и Стара Загора.

Влаковете ще бъдат включени в графика за движение от 1 февруари 2015 г.
Ръководството на държавния жп превозвач продължава със срещите по места с кметовете, за да се изготви график за движение, който да отговори на конкретните нужди на хората.