Зеленогорски: Ако има вот на недоверие, правителството ще получи по-висока подкрепа от тази при съставянето си

Здравният министър има категоричната подкрепа на Реформаторския блок

Ако има вот на недоверие, правителството ще получи по-висока подкрепа, отколкото при съставянето си. Това каза на брифинг в парламента съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, предаде репортер на Bulgariautre.
„От ДПС заявиха, че изказванията на министър Петър Москов пораждат омраза. Реформаторският блок са наследници на политическите сили, които защитаваха най-силно правата на малцинствата. Нито една от партиите в управляващата коалиция не е готова да престъпи ценностите си. Не ни притеснява и вот на недоверие в случай, че се съберат подписите за такъв”, заяви Зеленогорски.

Той подчерта, че Реформаторският блок категорично подкрепя министъра на здравеопазването Петър Москов. „Здравната реформа, която се извършва, е приоритет както на РБ, така и на управляващото мнозинство”, посочи Найден Зеленогорски.

Реформаторите обясниха още, че числата за нападенията над лекари, които са били обявени, са събрани от различни структури в цялата страна, но това може да не са реалните цифри, защото не всички нападения са стигнали до полицията. „Министър Москов има много по-добра информация от структурите на МВР”, уточни Зеленогорски. „Крайно време е да разберем, че лекарската професия е една от най-достойните по целия свят”, заключи той.
На брифинга Реформаторите изразиха своята подкрепа към решението на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева за отмяна на незаконните и непрозрачни промени, които кабинетът „Орешарски” е направил в концесионния договор за „Ски-зона Банско”.