Николай Александров: „Атака” няма как да участва в игрите на ДПС

Депутатът препоръча ДПС да се запишат като доброволци в Бърза помощ за един ден

Няма как да участваме в някакви игри на ДПС, чисто политически. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от „Атака” Николай Александров във връзка с искането на ДПС за вот на недоверие към кабинета, след като премиерът не поиска оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов, предаде репортер на Bulgariautre.

„Ние сме повдигали много отдавна темата за медицинските работници и нападенията над тях. Направихме и законодателни промени, с които тези нападения се криминализираха. Ако ДПС смятат, че това не е така, че няма такива нападения и че статистиката лъже, им препоръчвам цялата парламентарна група да се запишат един ден като доброволци в Бърза помощ и ще го разберат”, препоръча депутатът.

„Аз лично имам приятел, който работеше в Бърза помощ, и това, което ми е казвал, е че като влизаш в циганско гето, първото нещо, което правиш, е да търсиш да има на гърба ти стена, за да не те нападнат. Случаят е от Хасково”, добави Николай Александров. Той добави, че „Атака” ще решава на група дали да гласува „за”, ако бъде внесен вот на недоверие.

Зам.-председателят на ПГ на БДЦ Румен Йончев заяви, че от тях не е искана подкрепа за вота на недоверие. „Преди това поискване групата ще се събере и ще имаме общо решение. Моето лично мнение е, че несвързаните приказки на министър Москов не могат да бъдат повод за оставка на цялото правителство”, посочи Йончев.