Пиронкова разгормена на Australian Open

Цвети загуби с 2:6, 0:6 от Доминика Цибулкова

Цветана Пиронкова приключи участието си на Australian Open. Вторият кръг в Мелбърн отново се оказа непреодолимо стъпало пред първата ни ракета. Резултатът 2:6, 0:6 срещу словачката Доминика Цибулкова обаче не отразява изцяло случилото се на "Hisense Arena".

 

Цвети играеше добре, но Цибулкова играеше още по-добре. Нисичката словачка удряше мощно и точно, сменяше ритъма и разиграваше българката. Във важни моменти и късметът бе на страната на словачката. Големият проблем пред Цветана бе, че не съумяваше да печели собствените си сервис геймове.

 

Пробив за 0:2 в първия сет бе отразен моментално от Цвети, но още в следващия гейм подаването на българката бе пробито отново. С дропшот Цибулкова примами Цвети на мрежата, след което игра печеливш минаващ удар. Пиронкова отговори с ас за 15-15, след което словачката изкара в аут за 30-15. Непредизвикана грешка даде геймбол на българката, но тя не се възползва - дюс. Цибулкова взе предимство и с воле на мрежата проби отново.

 

Едва от третия си опит Цветана успя да задържи подаването си за 2:4, но това бе и последният ѝ спечелен гейм в този мач. Втората част стартира обнадеждаващо. Пиронкова взе първите две точки и постави под напрежение Цибулкова, но словчаката изравни за 30-30, след което Цвети сбърка лесна топка, давайки геймбол на съперничката си. Цибулкова реши гейма с добър рефлекс на мрежата.

 

И в следващите геймове играта бе равностойна и преминаваше през дюсове, но все нещо убягваше на първата ни ракета в ключовите моменти. Пробивът за 0-4 сякаш окончателно пречупи българката и Цибулкова затвори мача след час и 12 минути, в които спечели 67% от точките си на първи сервис, пласира 28 уинъра и проби 6 пъти Цвети от десетте възможности, които имаше.