Котка спаси изоставено на улицата бебе (видео)

Маша е обявена за герой, а за бебето вече се полагат грижи в родилния дом

В Русия котка спаси подхвърлено на улицата бебе, топлейки го с тялото си в януарския студ, съобщават руските медии.
Котката се казва Маша, а трогателната случка става в гр. Обнинск, на 100 км от Москва. Маша е домашна котка, но обича да скита. Понякога изчезва с дни, но винаги се връща при стопанката си, пише 24 часа.

На 10 януари в близост до обитаваната от двете панелка се разнася жалостивото мяукане на Маша. Съкварталците отиват да видят какво става и сварват котката да топли с тялото си бебе, оставено в кашон.
Всички се втурват да обгрижват новороденото - с топло мляко, пелени и прочие. Извикани са линейка, полиция и не след дълго бебето е вече настанено в местния родилен дом, изкъпано, нахранено, повито.

Маша пък е обявена за герой. "Бебето е престояло на свирепия студ в продължение на няколко часа. Ако не е била Маша да го топли с тялото си, със сигурност е нямало да оцелее", отбелязват от родилния дом.
Парамедиците с умиление разказват, че Маша дори се опитала да се качи в линейката заедно с бебето. Съкварталците пък отбелязват как котката стояла още цял час на улицата, явно в очакване бебето да се върне.

Полицията в Обнинск понастоящем се опитва да издири родителите на бебето. Обитателите на панелката пък се заклеват, че ще хранят пухкавата Маша, докато е жива, при това само с любимите й храни.