Облачно, но топло

Региони

22-01-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Когато слънцето се събужда ... (галерия)

Облаците като вдъхновение (Галерия)

Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°

Днес над страната ще бъде почти тихо. Ще има предимно ниска облачност, а в низините и мъгли. Около и след обяд видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и временно ще намалее. Трайни ще бъдат мъглите в Дунавската равнина и там дневните температури ще останат ниски – между 4° и 7°. В останалата част от страната максималните ще бъдат между 8° и 13°. Минимални температури между 0° и 5°. В София минимална температура около 1°, максимална 10°, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Атмосферното налягане сутринта ще бъде около средното за месеца и през деня бавно ще се понижава.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Повече облаци ще има сутринта, а по-късно през деня облачността отново ще започне да се увеличава. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около 1°.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност. Ще се появи слаб югоизточен вятър. Максимални температури 10°-12°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнение на морето 1-2 бала.