Караянчева: Това, което БСП и ДПС направиха, няма стигане

Политика

21-01-2015, 10:08

Снимка:

Дарик

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

ГЕРБ и ДПС спореха за политически уволнения

Това, което БСП и ДПС направиха, няма стигане. Това заяви народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева в отговор на декларация на ДПС за уволнени хора, които според партията са жертва на политически репресии, предаде репортер на Bulgariautre.

Караянчева уточни, че е направила паралелно проучване за направените уволнения по времето на управлението на Пламен Орешарски. „Оказа се нещо ужасяващо. Това, което БСП и ДПС направиха, няма стигане. За първите 4 месеца от управлението си в Благоевград са уволнени 86 души, от които само от Държавното горско стопанство – 12 души още през първия месец”, поясни Караянчева. Тя добави, че са били уволнени 44 души в Бургас, 82-ма – в Плевен, 54-ма – в Силистра, а в София област – 101 души. „За първото шестмесечие са уволнени 1180 души по Закона за МВР. За сравнение – през управлението на ГЕРБ за три години те са около 700”, подчерта депутатът.

„Колкото и поменици да четете от тази трибуна, хората помнят и хората са отвратени от това, което вие направихте през последната една година и половина”, добави Караянчева.

Тя се обърна към Станислав Анастасов с въпросите: „Имате ли диплома от Техническия университет в Мюнхен? Вие с недоказаното образование ми говорите за образование?”.

Станислав Анастасов от ДПС  й репликира, като уточни: „Нямам диплома от Мюнхен, семестриално съм завършил. Имам скромна диплома от СУ и НБУ”.