Цветанов се срещна с генералния секретар на ПАЧИС

Политика

20-01-2015, 20:13

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Обсъдени са възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и Азербейджан

Двустранните контакти между България и Азербейджан и възможностите за разширяване на многостранното сътрудничество между страните в Черноморския икономически регион обсъдиха председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и новоизбраният генерален секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) Асаф Хаджиев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Двамата се срещнаха в сградата на Народното събрание в София. Цветанов и Хаджиев разговаряха и за възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и Азербейджан.

„Нашето отношение към Азербейджан е положително още от времето на първото правителство на Бойко Борисов. Като вътрешен министър в това правителство съм работил за засилване на комуникацията между двете страни на всички възможни равнища и по всички теми”, подчерта Цветанов.

Като членове на ръководствата на ГЕРБ и партия „Нов Азербейджан” Цветан Цветанов и Асаф Хаджиев обсъдиха и възможностите за задълбочаване на политическата комуникация между двете формации. „ГЕРБ и „Нов Азербейджан” като основни десни партии в двете страни, от една страна, и от друга – като партии, работещи съвестно на ниво ЕНП, могат да работят за развитието на отношенията между Азербейджан и Европейския съюз особено по темата енергетика”, посочи Цветанов.

От своя страна Асаф Хаджиев покани Цветан Цветанов да посети Баку заедно с делегация от ГЕРБ. „Можем да задълбочим контактите между нашите две партии. Тясното ни сътрудничество може да подпомогне развитието на отношенията както между България и Азербейджан, така и сближаването между Брюксел и Баку. Цветанов прие поканата и подчерта, че работата между двете партии ще се задълбочи.