Депутатът Красен Кръстев обсъди с жителите на с. Габаре проблема с битовата престъпност

Хората от селото поставиха и въпроси за безработицата

Над 15 жители от с. Габаре посетиха приемната за граждани на народния представител от ГЕРБ-Враца Красен Кръстев. Хората се оплакаха от високата безработица и лошата пътна инфраструктура между Габаре и останалите села от община Бяла Слатина. На срещата бяха осъдени и проблемите, свързани с остарелия водопровод, нестихващата битова престъпност, както и належащият ремонт на сградата на местното Читалище „Зора – 1904“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Община Бяла Слатина има два изготвени и одобрени проекта за подмяна на водопроводната система на с. Габаре и други села от общината. Очаквам тe  да бъдат реализирани до края на годината“, посочи Кръстев. Що се отнася до пътната инфраструктура, народният представител от ГЕРБ обясни, че се предвижда ремонт на теретокласната пътна мрежа между Бяла Слатина, Габаре и Мездра.

На въпроса за нуждата от ремонт на местното читалище, Красен Кръстев отговори, че би могло да се кандидатства по мярка 7 от програмата за развитие на селските райони, която касае обновяването на селата в селските райони. „Има и подмярка за инвестиране в създаването, подобряването или раширяването на всички видиве малки по мащаб инфраструктурни обекти с културна дейност, каквото е вашето читалище“, разясни още Кръстев.