Вторникът ще е мъглив и облачен

Общество

20-01-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снимка на деня: Зимата си отива...

Когато слънцето се събужда ... (галерия)

Максималните температури ще са в широки граници от 2 до 12 градуса

Времето днес ще  бъде облачно, но само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. В равнините и низините ще има мъгла, като временно подобрение на видимостта ще настъпи в часовете около обяд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. В Източна България ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са от 0° на места в Дунавската равнина, до 9-10° в крайните югоизточни райони, а максималните ще са предимно между 7° и 12°, в районите с трайна мъгла – към 2-3°.
Атмосферното налягане няма да се променя съществено и ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, често и мъгливо. На отделни места ще превали слаб дъжд, по върховете на Рила и Пирин – сняг. Ще духа умерен, по високите части временно и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и сравнително топло за януари. Съвсем слаби превалявания са по-вероятни по южното крайбрежие. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10° до 14°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.