Избраха Мария Габриел за член на НИС на Жени ГЕРБ

Ирена Соколова е новият председател на организацията

ЖЕНИ ГЕРБ проведоха днес Общо събрание за избор на нов председател на организацията и членове на Националния изпълнителен съвет. Специални гости на форума бяха председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и Дорис Пак, председателка на ЕНП-Жени,  чийто член е ЖЕНИ ГЕРБ.

За нов председател на женската организация на ГЕРБ беше избрана Ирена Соколова, областен управител на Кюстендил, а евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и заместник-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел беше избрана за член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ.

В приветствието си към участниците във форума, Мария Габриел благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за доверието, което винаги е имал към организацията на жените.  Тя благодари и на Цветан Цветанов за подкрепата му към женските организации в цялата страна, на Дорис Пак за присъствието и подкрепата, на  досегашния председател на Жени ГЕРБ доц. Алексиева, на всички жени от местните структури в страната за добрата работа и сътрудничество.

„ГЕРБ доказа, че е най-демократичната партия, даваща заслуженото на потенциала на жените. Затова се иска политическа смелост, каквато ГЕРБ има и я показва всеки ден. Това е и позицията, която защитаваме в Европейския парламент. Най-добрият начин за насърчаване правата на жените и гарантиране на равенството между половете е да отключим потенциала на жените – ГЕРБ го прави. Вярата ми в жените идва от това, че те са движеща сила, градивно начало във всяка една сфера. Вярвам, че и в политиката жената е носител на борбения и свободния дух, които я извисяват до нивото на топяща ледове и създаваща съюзи. Вие, представителките на Жени ГЕРБ, сте въплъщение на този образ. Притежавате градивна енергия, политически хъс, новаторски дух и сте един от фундаментите на политиката на ГЕРБ”, подчерта Мария Габриел. Тя допълни, че ролята на жените е решаваща за устойчива и приобщаваща икономика, по-демократична, сигурна и просперираща Европа.

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент наблегна, че мотивацията на жените от ГЕРБ не трябва да бъде само за работа в посока благотворителност и социални инициативи, а да бъде работилница за идеи за партията, двигател за прокарване на реформи, платформа за обучение и новаторски дискусии, сила за борба с клишетата и предразсъдъците, енергия за борба с насилието и всички други форми на дискриминация.

„С вяра в собствените сили, с мотивация и креативност ще бъдем още по-градивни и полезни. С упоритост и работа отстояваме европейските ценности на ГЕРБ и сме силни, защото мотивацията ни се подхранва от добри примери на успелите жени от ГЕРБ. Но за да постигнем всичките си цели, за които работим, е необходимо наши съюзници да бъдат и мъжете. Мъжете трябва да се превърнат в основни защитници на правата на жените. Вярвам, че можем да го направим, защото сме Жени ГЕРБ. Убедена съм, че Жени ГЕРБ може още по-активно да отстоява принципите и политиките на партията, да бъде новатор и да гради. Всички заедно можем да допринесем за една по-развита и сигурна България, за по-справедлива и просперираща Европа”, заключи евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел.