Вигенин отхвърля подадената от АБВ ръка

"Не считам, че можем да се коалираме с партии, които са част от дясното мнозинство в момента"

С това мнение народният представител от БСП Кристиан Вигенин отговори на символично подадената вчера ръка от лидера на АБВ Георги Първанов.

Според Вигенин "една голяма част от бедите за БСП, са дошли именно от АБВ - от създаването на тази политическа формация, която разколеба левия електорат".

Кристиан Вигенин коментира пред БНР и визитата на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас. Той заяви, че това посещение е не толкова в посока подкрепа на едно или друго правителство, а е подкрепа за развитието на България - с ясни послания в областта на върховенството на закона, борбата с корупцията и организираната престъпност.
"Когато идват стратегически партньори у нас, ние се чудим да даваме ли нещо или не. При едно развито партньорство, редно е да се поставят въпросите, които са в интерес и на двете страни. По някои ще има съгласие, по други - не", коментира Вигенин.

Според него обаче визитата на британския министър на външните работи Филип Хамънд не е била достатъчно добре подготвена. Кристиан Вигенин отправи критика, че не е станало ясно как е поставен въпросът за българите, които живеят и работят във Великобритания, а негативното отношение и дискриминацията към тях продължава.

"Иска ми се оттук нататък по-ясно да прозвучава какъв е българският интерес, при това публично", каза Вигенин.