Цецка Цачева: Жените имат място в политиката, извоювали сме го

Жените имат място в политиката, извоювали сме го и амбицията ни не трябва да бъде само да задържим и запазим това място. Това каза председателят на НС Цецка Цачева по време на провежда Общото събрание на Жени ГЕРБ, съобщи „Фокус”. „Привилегия за мен е да се обърна първа към вас и да ви призова с днешната конференция за историята, времето от създаването на Жени ГЕРБ, от лятото на 2008 година до момента е един миг”, каза Цачева. „Аз също се възприемам не като гост, а като една от всички вас -делегатите на десетките, стотици хиляди жени, които направиха възможно и с нашия принос, днес ГЕРБ да има този успех, който имаме в национален и международен план”, заяви председателят на парламента. Цецка Цачева благодари на всяка една от жените, за времето което отделят извън преките им ангажименти и семейството, да работят в обществени каузи, защото жените в ГЕРБ имат мисия.
„Тази мисия е не само, че нашите ръководители се доверяват и ни натоварват с отговорности, от което не следва, че те бягат от отговорностите. Ако се вгледаме в постове, на които са издигнати жени, като започнем от г-жа Кристалина Георгиева, след това продължим с кмета на София, с жените министри в първия и втория Кабинет „ Борисов”, става ясно, че ние имаме място в политиката. Извоювали сме си това място и амбицията ни не трябва да бъде само да задържим и запазим това място”, добави Цецка Цачева.

Специални гости на общото събрание на Жени –ГЕРБ са председателят на женската организация на Европейската народна партия (ЕНП) Дорис Пак, депутатът от Европейската народна партия и ГЕРБ в Европейския парламент (ЕП), зам.-председател на женската организация Мария Габриел, зам.-председателите на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов и министър- председателят на Република България Бойко Борисов.