Майката на Дим Дуков през сълзи: Сънувам го, дава ми знаци

С последните си думи преди да умре синът й дал прошка

Три години след смъртта на Дим Дуков, най-близките му не са го забравили. Това твърди майка му Вера Дукова пред Нова телевизия. „Не мога да накарам хората да се заровят заради него. Единственият човек, който умира от мъка, това съм аз – майката“, заяви тя.
Според нея, за здравословните проблеми на сина й, които довели до смъртта му, е възможно да има някакво недоглеждане от страна на лекарите. При последното му постъпване в болницата тя вече знаела, че той е обречен.

След поредица от операции на Дим му бил изваден далакът. После лекарите открили, че той бил пълен със сраствания на червата. Затова бил толкова слаб, а не защото бил болен от СПИН, подчерта майка му.

Тя смята, че проблемите му тръгнали преди 10 години заради лекарска грешка и после имало отново „малко недоглеждане“. Въпреки това тя не вини лекарите, защото не смята, че винаги отговорността е тяхна.

Вера Дукова продължава да се вижда с Краси – партньора в живота на Дим. „Той е добро момче, много свястно, продължава да гледа хотелите“, каза тя за него. „Вчера даже ми беше на гости. Работи и чака да продаде хотелите“, допълни тя.

Майката на Дим Дуков си спомни и всички му начинания, в които се впускал през живота си: „Беше като яхнал мустанг и препускаше, бързаше да вземе от живота с пълна сила“.

Със сълзи на очи тя разказа и какви са били последните му думи. Всъщност това било в момент, в който той вече не можел да говори, защото бил с тръба в гърлото. В деня на прошката, когато тя се грижела усърдно за него, той направил жест с ръка. „Той ми даде прошка – с жест“, сподели Дукова.

На въпроса как минава времето й сега, тя отговори: „Отвратително. Без него ми е празно, имам дупка в сърцето“.

Бившата стюардеса сподели още, че често сънува сина си. Наскоро пък от високо паднала рамка с негова снимка. Според нея точно той по някакъв начин е бутнал снимката, както и няколко чинии. „Това беше някакъв знак. Дали ми се сърди, дали иска да ми каже, че още е тук, не знам“, каза тя.