Спартак изпусна Берое, записа 12-та загуба

Спартак на крачка от първа победа, загуби от Берое след две продължения

Спартак (Плевен) беше много близо до първи успех в Националната баскетболна лига за мъже през този сезон. Момчетата на Илия Станков изиграха най-добрия си двубой от началото на първенството и само липсата на шанс не им позволи да надвият коравия гостуващ тим на Берое. Зрителите в зала "Балканстрой" видяха луд и много завързан мач, като старозагорци в крайна сметка ликуваха с 94:92, след две продължения. През първото полувреме домакините бяха по-добри и закономерно водеха на почивката с 45:37. Редовното време обаче приключи при 67:67, което наложи победителят да бъде решен с добавено време. В първото продължение отново никой от двата отбора не можа да вземе превес и на таблото светна ново равенство - 79:79. Във вторите 5 минути беройци бяха по-концентрирани и грабнаха ценни две точки, пише plevensport.eu.

Много силен дебют за плевенчани направи 32-годишният сръбски гард Урош Величкович, който приключи мача с дабъл-дабъл от 14 точки и 12 асистенции. Центърът Крум Дойчинов влезе като резерва, но се развихри и завърши с цели 27 точки, към които добави и 4 борби. Ветеранът Иван Тилев също беше на висота и се отчете с 14 точки и 5 борби, а Васил Александров вкара 10 точки в коша на противника. За гостите до двойни показатели стигна Диуейн Джаксън - 33 точки и 11 борби.

Това беше дванадесета поредна загуба за Спартак, като те продължават да заемат последното място в класирането с актив от 12 точки. Следващият мач на "бяло-сините" ще бъде на 24 януари (събота), когато в среща от 15-ия кръг спартаковци ще трябва да гостуват на шампиона Левски. Мачът ще започне от 18.00 часа, а арена на битката ще бъде зала "Универсиада".