Щатски полицаи стрелят по тренировъчни мишени с чернокожи

Общество

17-01-2015, 15:31

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Шефът на полицията в Маями отрече мишените да са израз на расова дискриминация

Полицаи от американския щат Флорида бяха разкритикувани за това, че тренират стрелба, като използват снимки на чернокожи като мишени, съобщава БиБиСи.

Снимките, използвани от полицията в Маями, били открити от жена войник, която използвала стрелбището след тренировка на полицаи. Сержант Валери Дийнт разпознала снимката на своя брат на една от мишените.

„Не можах да разбера защо снимката на брат ми е използвана за обучение по стрелба”, заявила тя. Обяснението е, че снимката на нейния брат Уди Дийнт била направена след ареста му като тийнейджър.

Шефът на полицията посочил, че неговите служители са направили погрешен избор на мишените, но отрече те да са израз на расова дискриминация. Той подчертал, че използването на снимки на заподозрени е важна част при проверката на мушката на снайперистите и отрече неговите подчинени да нарушават каквито и да е политически норми.

Говорителка на полицията допълнила, че служителите използвали мишени с ликовете на хора от всички раси и полове при тренировките си.