8 от спрените влакове, минаващи през Карлово, ще бъдат възстановени

Транспортният министър отиде при протестиращите на гарата в Карлово

8 от спрените влакове, минаващи през Карлово, ще бъдат възстановени, обеща министърът на транспорта Ивайло Московски, предаде БНР. Той пристигна на гарата в града малко, след като протестиращи граждани и представители на синдикатите в железниците от Карлово, Пловдив и Стара Загора блокираха за малко движението на бързия влак от Бургас за София.

„БДЖ ще си получат орязаните 40 милиона лева от годишната субсидия”, каза още пред протестиращите в Карлово министър Московски и припомни още от вчерашното решение, което предстои да бъде одобрено от правителството в сряда, 21 януари. С това решение всъщност ще бъде спряно спирането на влаковете.

„Необходимите средства, които са разчетени в бюджета, но са блокирани като капиталов трансфер, ще бъдат прехвърлени като субсидия в БДЖ „Пътнически превози“. Размерът им е 40 млн.лв., което на нас ще ни позволи да отменим неправилно взетото решение за отмяна от 1 февруари на следващите 90 влака и да ревизираме сегашното решение за спрените 38, като най-вероятно в по-голямата си част те ще бъдат възстановени. Специално за Карлово ще изпълним абсолютно всички искания на кмета, което да гарантира нормалния превоз на пътници и да няма напрежение. Технически ни е необходимо около седмица. Така че няма проблеми, това ще бъде възстановено” каза още Ивайло Московски.