17-18 януари: Социални намерения, гъвкави очаквания

Хороскоп

16-01-2015, 22:33

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: За смисъла на здравия смисъл

Слънце в Козирог, Луна в Стрелец

Транзитът на Луната през зодиакалния Стрелец през почивните дни ще фокусира вниманието ни към интелектуални, философски и социални теми и потребности. Обикновено те са съзидателни и вдъхновяващи, но по настоящем, поради спецификата на общия астрологичен и социален фон, по-скоро могат да се превърнат в източник на напрежение. Слава Богу, мисленето, възгледите и реакциите ни ще бъдат далеч по-гъвкави от предходните дни, което до голяма степен ще отнеме от напрежението и дори може да помогне "да му отпуснем края" и да обновим позициите си към наболели социални и лични въпроси. И докато обединените мнения и интереси  ще имат стабилизиращ ефект върху емоционалния фон на общуването в личното ни обкръжение, в обществен план те биха могли да генерират остра реакция от страна на обществото към проблемите на слабите и неравнопоставени социални групи. За съжаление съществува и опасност хуманитарните мотиви и слабостта на нуждаещите се да бъдат безсъвестно използвани в служба на далеч не толкова хуманитарни цели. Търсете ориентири в гласа на съвестта си.Сега тя е най-надеждния ни съветник, тъй като лесно можем да се подведем, припознавайки съблазънта с интуиция, а изкушението с вътрешния глас на разума.

В събота търсете компанията на хората, с които обичате да общувате - разговорите с тях ще ви подействат освежаващо, ще ви заредят с позитивни очаквания, а и могат да ви открият удачни перспективи. Съществуват и съвсем реални условия да заинтересувате със своите идеи потенциални съюзници и партньори, затова не ги премълчавайте и търсете съмишленици.

В неделя успешно можете да се посветите на образователни и усъвършенстващи програми и мероприятия, личностно развитие и срещи със заинтересувани лица, касаещи обсъждането на бъдещи проекти и намерения. Все пак имайте предвид, че бавно, но сигурно се приближаваме към ретроградната фаза на Меркурий и много от планираното и изговореното сега предстои да бъде преразгледано и нагодено към факти и обстоятелства, за чието съществуване не подозираме сега.

Здраве, хранене и красота
Черният дроб и жлъчката ще бъдат уязвими през почивните дни, поради което е необходимо да се отнасяме с изключително внимание към хранителния си режим. Периодът е подходящ за разтоварваща диета. Тя не само ще ви помогне да се освободите от някой излишен килограм, но и ще съдейства за пречистването на кръвта.Придържайте се към простотата в менюто, избягвайте сложно съставени ястия.

Все още съществува подчертана опасност от травми, инциденти и катастрофи, затова бъдете изключително внимателни по време на шофиране и по възможност избягвайте по-екстремните спортове и преживявания.