Цветанов: Имаме повишаване на криминалната престъпност

Това е вследствие от реформите на БСП, категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ

Имаме леко повишаване на криминалната престъпност. Това каза в интервю за предаването на bTV „Лице в лице” Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ. Той заяви, че това повишение е вследствие реформите на БСП.

„С изваждането на ГДБОП от МВР, от 1000 служители, които работеха тогава в ГДБОП, в момента около 200 човека са в ДАНС. И когато говорим за такива тежки престъпления, които са част от организираната престъпност, някой да пита ДАНС за тези поръчкови убийства? Никой. В лошо отношение е полицейската координация. Затова искаме да върнем ГДБОП от ДАНС в МВР. Това ще оптимизира работата”, категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ.

„2009-2013 година имаше респект към органите на реда. В момента има огромен риск за всяка една държава по света и респективно от Европейския съюз. Колегите полагат максимални усилия, за да може да се обменя информация в реално време с нашите евроатлантически партньори. Искам конкретно да заявя – има изключително добри професионалисти в системата за сигурност на България“, каза още Цветанов.