Разбиха престъпна група за фалшиви дебитни и кредитна карти

Съвместната полицейска операция е проведена от ОДМВР-Силистра и столичното Шесто РУ на 15 януари в София

Разбита е престъпна група, изработвала инструменти и заготовки за скимиране на дебитни и кредитни карти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съвместната полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на престъпления против собствеността” - ГД” Криминална полиция”, ОДМВР-Силистра и столичното Шесто РУ е проведена на 15 януари в София. Действията са били под ръководството на Окръжна прокуратура - Силистра, съгласувани със Софийската градска прокуратура, информира „Фокус”. 

В хода на акцията е разбита престъпна група за изработване на инструменти и заготовки за скимиране на дебитни и кредитни карти. Задържани са двама мъже - К.Б. /44 г./ и Е.И /50 г./, криминално проявени за кражби и осъждани. Установена е работилница, приспособена в апартамент в столичния квартал “Павлово”. При извършените действия по разследването там са намерени и иззети множество предмети и технически средства - „усти” с четци за информация от карти, поставяни в АТМ устройства, приготвени лайсни за монтаж с микрокамери, отливки за клавиатури, тестови пластики, USB устройства и флаш-памет. Открити са още платки, магнитни ленти, мобилни апарати, SIM-карти, различни по вид и големина батерии, метални и пластмасови пластини, инструменти и компютърни конфигурации.

Операцията е проведена във връзка с водено досъдебно производство в РУ - Тутракан при ОДМВР - Силистра. На К.Б. и Е.И. са повдигнати обвинения по чл. 246, ал. 3 от НК. Двамата са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.