Йотова предлага обща гранична европейска полиция

Политика

16-01-2015, 10:50

Снимка:

ilianaiotova.eu

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Световните сили призоваха за засилен контрол над външните граници на ЕС

Евродепутатът ще настоява и за преразглеждане на Дъблинския регламент

Има една определена бариера в свободата на словото, която не бива да се прескача, когато става въпрос за човешки и религиозни ценности, каза евродепутатът Илияна Йотова в интервю за TV7.

За да се подобри сигурността на Стария континент и да се редуцира потокът от бежанци, трябва да се създаде обща европейска гранична полиция. В Европарламента Йотова ще настоява и за преразглеждане на Дъблинския регламент, който предвижда връщането на бежанци в страните, в които за първи път са влезли на територията на Европейския съюз.

„Живеем в условията жестоки пазарни механизми и ако Charlie Hebdo има своя публика, то трябва да излиза. Друг е въпросът дали нe се прекрачват моралните граници. Но каквото и да е публикувано, никой няма право да наказва чрез разстрел”, отбеляза Йотова.

Според нея обаче атентатът в Париж не е спонтанен акт на младежи, разгневени от публикуваното в списанието. „Става въпрос за война между два свята - света на ценностите и един друг свят, който се роди след серия конфликти”, допълни Йотова. Според нея Европа е направила множество грешки по времето на Арабската пролет, когато се е дистанцирала от конфликта.