Премиерът и 15 министри ще участват в парламентарния контрол

Политика

16-01-2015, 06:30

Снимка:

bg.wikipedia.org, MrPanyGoff

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Бойко Борисов ще разясни политиката на правителството по отношение на Македония

Премиерът и 15 министри ще участват в днешния парламентарен контрол.

Бойко Борисов ще отговори на питане от Кристиан Вигенин относно политиката на правителството по отношение на Република Македония.

Вицепремиерът Томислав Дончев ще запознае народните представители с размера на европейските земеделски субсидии в Република България и в Европейския съюз. Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще отговори на въпрос във връзка с преговорите по Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще отговори на общо 9 въпроса, сред които за безопасността на придвижването с БДЖ и зачестилите случаи на влакове, движещи се един срещу друг в един и същ коловоз, както и относно решението на БДЖ за първоначално спиране на 38 влака.

В парламентарния контрол ще вземат участие още министрите Ивелина Василева, Ивайло Калфин, Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Веселин Вучков, Николай Ненчев, Даниел Митов, Христо Иванов, Петър Москов, Тодор Танев, Вежди Рашидов и Николина Ангелкова.