Първанов: АБВ ще гласува за съдебната реформа

Партията ще си запази правото да изрази особено мнение по конкретни въпроси

Ние имаме много сериозни бележки към проекта за реформа в съдебната система. Но нашата парламентарна група ще гласува за проекта, като си запазим правото да изразим особеното си мнение по конкретни аспекти. Например разделянето на ВСС. 

Това каза Георги Първанов, председател на АБВ, в предаването на bTV „Лице в лице”. Той заяви, че партията не е била поканена на етапа изработването на проекта, както и при изработването на програмата за управление.

„И аз имам много повече бележки към програмата за управление, отколкото към програмната декларация. Защото програмната декларация на правителството беше изработена от три дами, които са силни експерти и се получи един много работещ документ. Сега това, което е, има бюрократичен привкус. Там е изсипано всичко, което идва от администрацията. Затова имаме 180 приоритета. Аз бях доста позитивно настроен към процеса на създаването на кабинета и особено към изработването на неговите основни разработки за управлението. Сега ще бъда против, защото искам да се укрепи това управление. Например борбата с демографската криза присъства символично“, каза още Първанов.