Австалийската приказка за Пиронкова приключи на 1/2-финал

Чехкинята Петра Квитова взе двубоя след 7:5, 6:1

Цветана Пиронкова приключи с участието си на турнира в Сидни. Най-добрата българска тенисистка напуска надпреварата в Австралия след загуба на полуфиналите от Петра Квитова с 5:7, 1:6.

 

Така пловдивчанката не можа да защити титлата си в австралийския град от миналата година, но записа забележително постижение от общо 14 поредни победи в надпреварата.

 

Пиронкова започна отлично двубоя и още при първата си възможност реализира пробив и поведе с 2:0 гейма. Квитова обаче бързо се върна в мача и изравни и дори поведе с 3:2. Последваха няколко гейма, спечелени от сервиращите, за да се стигне до 6:5 за чехкинята. В решителния за сета 12-и гейм Квитова проби съперничката си и спечели първата част със 7:5.

 

Във втория сет четвъртата в света Квитова не остави големи шансове за изява на Пиронкова и бързо поведе с 3:0. Цвети намали на 1:3, но последваха нови три последователни гейма за чехкинята, с които затвори мача с 6:1.

 

С тази загуба Пиронкова продължи негативната си серия срещу Квитова и записа четвърто поражение от нея в общо срещи помежду им, а единствената победа на пловдивчанката бе точно в Сидни през миналата година. За участието си на полуфиналите българката заслужи 35 455 долара от наградния фонд на турнира и 185 точки за световната ранглиста, които обаче са отстъпление, след като през миналата година спечели надпреварата и имаше да защитава 470 точки.

 

На финала Петра Квитова ще се изправи срещу сънародничката си Каролина Плишкова, която надделя над германката Ангелик Кербер с 6:3, 6:2.

 

Източник: Sportonline.bg