Татяна Дончева: Последните убийства са за пари и неизпълнени задължения

Когато не можеш да получиш справедливост по законен начин, търсиш незаконен

Убийствата в Пловдив и Пазарджик са следствие на взети пари и неизпълнени задължения. Случаят сега не е мутри срещу мутри. Преди години определени хора, свързани с прехода бяха елиминирани от възможността за влияние върху икономическия и политическия живот. Сега случая нито семейството на строителния предприемач от София, нито пиарката от Пазарджик могат за бъдат квалифицирани по този начин. Става въпрос за неизпълнени задължения, когато си взел пари, много пари. Това обяви пред bTV Татяна Дончева.

„При последните убийства ставаме свидетели на жестокостта, акумулирането на злоба при извършването на покушението. Когато не можеш да получиш справедливост по законен начин, търсиш незаконен. Ето затова съдебната реформа трябва да се случи, трябва да биде извадена като приоритет. При убийството на ММА боеца е друго. Той има заложна къща и т.н. Лихварите дават пари срещу безбожна сума и после си ги търсят”, обяви Дончева.

„Българските служби са знаели къде е Петко Сертов, но той не е престъпник, за да го връщат. Службите обаче през годините бяха разбити, за да бъдат вкарани в услуга на политиците. Аз ви казах още преди време, че случаят със Сертов е битов. Защо го пуснаха за издирване в Интерпол да отговарят служителите на високи постове в МВР”, завърши тя.