15 януари: Максимален (д)ефект

Хороскоп

15-01-2015, 00:34

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Козирог, Луна в Скорпион

Повишената агресивност на обкръжаващата среда днес и утре естествено ще ни насочва към онези слаби места, които спешно се нуждаят от внимание. Все по-осезателно ще чувстваме проблематиката на онези житейски области, които са узрели за криза - на разпад или на растеж. В някои случаи ще се наложи да проведем животоспасяващи операции, целящи да отстранят всичко излишно и неефективно в прилаганите до момента методи и средства за постигане на целите. В други, на проверка ще подлежат самите цели, степента на тяхната пригодност и адекватна корелация с действителността. С типичната за Луната в Скорпион реакция на емоционални изблици и провокации обаче едва ли ще успеем да повлияем конструктивно върху и без това заредения с непримиримост и агресия емоционален фон. Тя по-скоро ще се изостри болезнения процес на кристализация на някои скрити, подтиснати до момента процеси и състояния на слабост, неувереност и негативизъм, проявата на които би могла да има разрушителен ефект върху здравето, психиката, деловите и личните взаимоотношения.

Опитайте се да овладеете импулсивните си реакции и да подходите мъдро към текущите ситуации. Ако периодът за вас е свързан с трудности и разочарования ще се наложи стоически да приемете факта, че вероятно сте станали жертва на собствените си илюзии, непрактичност и липса на самодисциплина. Не се изкушавайте да заобикаляте правилата или да бягате от отговорност - ефектът ще бъде временен. Намираме се едва в началото на дълъг процес на проверка за устойчивостта и правдивостта на морално-етичната система от правила, норми и поведение, насочена буквално към всички нива на проявление на съвременната цивилизация. И въпреки че процесът е глобален, всеки от нас ще има своето участие и преживявания в контекста на неговото проявление. В настоящия момент предизвикателствата целят придобиване и проява на натрупан опит относно търпението и сдържаността  като качества, обуславящи способността ни да постъпваме практично и разумно. Те изискват внимание в решения, касаещи финансови и лични взаимоотношения, както и в ситуации, изискващи толерантност и приемане на интересите, идеите и убежденията на околните. Старайте се да избягвате споровете, особено в контекста им на вината и отговорността или по политически и идеологически въпроси. Диалогът е обречен, а разривът - гарантиран.

Работа и бизнес
Липсата на каквито и да било условия за напредък в професионалните и деловите цели в момента е основен източник на напрежение за мнозина. Пречките и трудностите, които срещаме обаче могат да се окажат не влудяващи препятствия, които на всяка цена сме длъжни да отстраним от пътя си, а напротив-предпазна забрана, осуетяваща участието ни в непрактични и неефективни проекти и затъването ни в далеч по-сериозни проблеми.Съществува съвсем реална опасност да пострадаме от нечие мошеничество или собствените си самозаблуди и грешки. Бъдете нащрек, за да не се окажете заплетени в нечии финансови или кариеристични схеми и машинации. Не се изкушавайте от рисковани и противозаконни дейности. Кариерата и репутацията ви
могат да пострадат в резултат на неетични, незаконни и неразумни действия.

Здраве, хранене и красота
Огромното физическо и психическо натоварване сега създава съвсем реални заплахи за здравето. Ще зачестят случаите на травми, пътно-транспортни произшествия и суицидни прояви. Абсолютно наложително е да поддържаме оптимален баланс между почивка и натоварване. Не рискувайте на пътя. Не злоупотребявайте с алкохол, лекарства, упойващи и стимулиращи вещества. Избягвайте също консумацията на съмнителни храни, напитки и лекарствени средства.

Денят е изключително благоприятен за пречистващи тялото и съзнанието практики. Особено ефективно ще бъде пречистването на помислите и желанията и освобождаването от негативни емоционални блокажи, обида, гняв, ревност и негодувание, емоционални зависимости и разочарования. Това ще ви позволи да освободите психична енергия, която в бъдеще да насочите към по-съзидателни процеси.