Отвлеченото 2-годишно дете остава при баба си в Шейново

Момченцето е добре, социалните наблюдават случая

Полицаите намериха похитеното в гоцеделчевско село момченце на 2 години в казанлъшкото село Шейново. Установено е още, че бащата на малкия е организирал отвличането.

Полицията в Гоцеделчевско бе вдигната на крак в понеделник заради получен сигнал за откраднато момченце на около 2-годишна възраст от детската ясла в хаджидимовското село Абланица от въоръжени с пистолети мъже, съобщава МВР.

Случаят е предаден на отдел „Закрила на детето" в Казанлък  до съдебното дело между двамата родители за постановяването на родителските права.

Детето се чувства добре, преди обед семейството беше посетено от социалните служби, полицията и Отдел „Закрила на детето", информира кметът на Шейново Николай Терзиев. Той определи като пресилени информациите, че в селото има засилено полицейско присъствие и напрежение.

Бащата на момченцето е родом от село Горно Изворово, на 26 години и е строителен работник в чужбина.

Майката на детето е от Абланица. Била е омъжена в казанлъкшко, но не живеела добре с мъжа си и преди известно време го напуснала. Севим Ханьова се прибрала с малкия в Абланица при родителите си, но съпругът й решил да си вземе детето по този престъпен начин.

Персоналът на детската ясла е под стрес след преживените заплахи от мъжете с пистолети, които нахлули в забавачницата и след това отпрашили с кола в неизвестна посока.

За бруталното нахлуване в детското заведение, за заплахите на персонала с пистолет и за насилственото отнемане на детето срещу бащата е образувано досъдебно производство.