Волен Сидеров: „Ислямска държава” беше създадена от ЦРУ

Аз съм анти-Шарли, защото всяка подигравка с религия е възможно най-големият грях, посочи лидерът на „Атака”

Не приемам театралната постановка „Шарли”. Това каза председателят на „Атака” Волен Сидеров в декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на Bulgariautre. „Ислямският радикализъм, на който сега сме свидетели, не е роден от корана, а от централното разузнаване на САЩ. Това, което се нарича „Ислямска държава” и е приемник на „Ал Кайда”, беше създадено от ЦРУ и си беше казано от Америка – то не може да се скрие”, заяви Сидеров.
„Това представлява сбор от наемници от цял свят. Цялата „Ислямска държава” е инструмент на САЩ и израелските служби, за да работи срещу Сирия, Иран, да разпалва конфликти, а след това САЩ да бъде умиротворителят”, добави той.

По думите му европейските лидери, които присъстваха на шествието в Париж в неделя, е трябвало да кажат на американския президент – „спрете да разпалвате огнища, защото ще разпалите и вашата черга. Ще запалите целия свят и това ще е краят на света. Г-н президент на САЩ, спрете с вашата политика, или ние – цяла Европа – ще ви наложим икономическо ембарго”.

„Аз съм анти-Шарли, защото всяка подигравка с религия е възможно най-големият грях, който човек може да си сложи на съвестта”, подчерта Волен Сидеров. „Кери идва, за да вкара България в беди и проблеми. Откажете на Кери това, което утре ще ви предложи, запазете суверенитета на България, кажете, че не искаме да воюваме с Русия, не искаме разработки на шистов газ. Тогава ще бъдете истински български държавници”, добави лидерът на „Атака”.
Той обясни, че през 2015 г. очаква повече мизерия и по-лошо управление, но все пак разчита управляващите да се вразумят.