Валери Симеонов: Има неща, с които човек не бива да се гаври

Присъствието на ДПС във властта изправя България пред риск за етническо разделение, смята депутатът

Има неща, с които човек не бива да се гаври . Това каза Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в предаването „Тази сутрин” по bTV. Относно случилото се в редакцията на „Шарли Eбдо” в Париж, Симеонов коментира: „Смятам, че това издание много често преминава границите и рамките на добрия тон. То е доста брутално в своето оформление като карикатури”. „Все пак има неща, с които човек не бива да се гаври. Не мисля, че колкото и една религия да е варварска, какъвто е ислямът, да се допуска такава гавра. Това не трябва да се насърчава. Не оправдавам хората извършили това, те са преминали границата на всичко човешко”, допълни той.

„България е изправена пред много сериозен риск за етническо разделение – това е присъствието на ДПС във властта. Присъствието на партия, чиято основна цел е разделянето на обществото и противопоставянето му. След като доста успешно, в продължение на 25 години, постигна противопоставяне на турскоговорящия срещу българския етнос, сега го прави с циганите. Тук е задължението на българските политици да направят всичко възможно да изолират ДПС от политиката и от управлението”, обясни Симеонов. „Не мога да бъда толерантен с политическа сила, която има за цел разграждането на българската държава – нулева толерантност”, каза още той.
На въпрос дали трябва да има войска по границата ни с Турция, която да помага на МВР, Симеонов отговори:„Ако е необходимо трябва да има”.