14 януари: Говорете по-малко, слушайте повече

Хороскоп

13-01-2015, 18:00

Снимка:

AdMe.ru

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: За смисъла на здравия смисъл

Слънце в Козирог, Луна в Скорпион. Астрологична картина на деня

Дълбоки и за може би плашещи страсти и вълнения ще завладеят мнозина още в сряда сутринта. Към тях ще се добави и необясним, но труден за овладяване интерес към мистика, тайни, тайнства, забрани и табута. Изследването на по мистичната и тайнствена страна на живота ще бъде не само безопасно, но и полезно, но не така стои въпросът с тайните и забраните, чието нарушаване и оповестяване може да стане причина за сериозни неприятности с дългосрочни последици. Настойчиво ви съветвам да се въздържате от каквито и да било опити да заобиколите законите и правилата, не само днес, но и през следващите дни, особено ситуациите в които е възможен конфликт с органите на реда. А съблазнителни ситуации тласкащи ни към постъпки против здравия разум и гласът на съвестта ни няма да липсват, но резултатите от неетични и незаконни действия сега ще бъдат далеч по-разрушителни от обичайното.

Луната в Скорпион ще създаде подходящия емоционален фон за разгръщането на предстоящата квадратура между Марс и Сатурн. Двата процеса са със сходна енергетика, създаваща настроение и ситуации на криза, разрушение и подмяна на вътрешни и вътрешни структури. Затова не се изненадвайте, ако почувствате импулс изведнъж да разрушите всичко около себе си до основи, а просто концентрирайте цялата си психична енергия за да овладеете този импулс и да го насочите в съзидателно направление. Например, за решаването на насъщни проблеми изискващи голям физически или психически ресурс. Това разбира се, едва ли ще ви се удаде с лекота, заради липсата на емоционално равновесие, повишената нервна възбудимост и твърде широките амплитуди в настроението, които ще наблюдаваме днес и в следващите дни.

Говорете по-малко, слушайте повече. Добре прикрити наклонности, навици и психични нагласи изведнъж ще излязат на повърхността и могат да ви открият непознати страни от личността, дори и на хора които сте смятали че познавате в дълбочина. Въздържайте се от участие в банални разговори и сплетни-те не само ще ви отклонят от непосредствените ви ангажименти, но и ще изчерпят психическата ви енергия.

Работа и бизнес
Дали по своя воля или по принуда, днес вероятно ще ни се наложи да се занимаваме с дела, които до момента сме отлагали или просто са достигнали до мъртва точка на развитите. Те ще изискват активни действия и пределна концентрация. Резултатите, макар и далеч под очакванията ни ще бъдат оптималната за момента възможност. Приемете ги като факт.

Здраве, хранене и красота
Психологичния и енергиен натиск в момента, вероятно ще се окаже свръх възможностите на мнозина. И въпреки че периодът е критичен за здравето поради опасност от пренатоварване и травми, пасивността буквално ще блокира енергията. Блокажи, които бързо могат се превърнат в остри болестни състояния или психични разтройства. Все пак, разумно е да преустановите временно тежките тренировки, екстремните спортове и да бъдете по-внимателни по време на шофиране.

Уязвими са половата и отделителната система, но на практика всеки хроничен симптом може внезапно да бъде обострен и да изисква спешно внимание и лечение. Абсолютно противопоказно е използването на каквито и да било химични лечебни или козметични средства.