Над 150 домоуправители се срещнаха с Делян Добрев в Димитровград

Депутатът разясни програмата за безплатно саниране на жилищни сгради

Над 150 домоуправители присъстваха на среща с народния представител от ПП ГЕРБ Делян Добрев в Димитровград, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Той разясни програмата за безплатно саниране на жилищни сгради. Един от поставените въпроси бе какво ще стане с остъклените тераси. Добрев обясни, че ако остъкляването е със стара дограма, тя ще бъде сменена, но терасите няма да се връщат в стария им вид, а дали да бъдат остъклени всички тераси в един вход, ще решат специалистите.

„Осигурен е ресурсът за първата година от програмата за безплатно саниране в България - 1 милиард лева. Сумата е обща и няма да се разпределя по общини. Затова всичко зависи от активността на гражданите - етажната собственост и на общината”, подчерта Делян Добрев. По думите му, окончателните формуляри по програмата ще бъдат готови в началото на февруари, когато се очаква да започне кандидатстването по общините, където ще се подават заявления за включване в безплатното подобряване на фасадите на блоковете.

„В Димитровград има 117 блока с 390 входа, които могат да кандидатстват по програмата”, каза кметът Иво Димов. Той заяви, че ще последва примера на колегата си от Бургас Димитър Николов и ще поощри първите 10 блока, които се включат в програмата за безплатно саниране. Общината ще подобри зелените площи около блоковете, ще постави нови пейки, лампи и кошчета.

Следващият понеделник (19 януари) Делян Добрев ще има подобна среща с домоуправители и в Хасково.