Извадиха и втората черна кутия на AirAsia

Останките са на разстояние около три километра североизточно от мястото, където беше открита опашната част на машината

Индонезийските спасители успяха да извадят втората черна кутия на разбилия се малайзийски самолет на AirAsia, съобщава Ройтерс.

Черната кутия е намерена недалеч от мястото, където беше намерена първата кутия. Нейното разчитане ще бъде направено в Джакарта.

По-късно бе съобщено и че спасителни екипи в Яванско море са открили основната част от корпуса на разбилия се пътнически самолет, предаде РИА Новости. Останките са на разстояние около три километра североизточно от мястото, където беше открита опашната част на машината.

За изваждането на фюзелажа ще бъде използвана същата технология, която беше приложена при ваденето на опашката на самолета.

Самолетът Airbus A320-200 на малайзийската авиокомпании AirAsia, изпълнявала рейс от Сурабай до Сингапур, изчезна от радарите на 28 декември. На борда на самолета се намираха 162 души.

Опашната част на разбилия се самолет на авиокомпания „AirAsia" вече беше изтеглена от морското дъно до повърхността, съобщава АП. Това се случва две седмици след като полет 8501 катастрофира и всички 162 души на борда загинаха. Опашката е първата основна част на лайнера, която се изважда.

Отломките са били издигнати от дълбочина около 30 метра и са били качени на кораб.