Кристиано Роналдо отново е носител на "Златната топка"

Спорт

13-01-2015, 06:04

Снимка:

bnr.bg, архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Португалецът посвети наградата на покойния си баща

Кристиано Роналдо е новият стар носител на "Златната топка". Той получи 37,66% от гласовете, оставяйки зад себе си Лео Меси (15,76%) и Мануел Нойер (15,72%). В анкетата взеха участие 181 селекционери на национални отбори, 182-ма капитани и 181 представители на медиите.

CR7 спечели най-ценната индивидуална награда във футбола за втора поредна година и за общо трети път в кариерата си. „Златната топка" му бе връчена от легендата Тиенри Анри. Роналдо не скри вълнението си и посвети поредния си успех на покойния си баща. На сцената дотича и неговият син, който опита да вдигне статуетката, но не успя.

"Благодаря на всички, гласували за мен. На съотборниците ми, на президента на Реал (Мадрид). Годината бе незабравима. Да спечеля този трофей в края й, е нещо уникално. Мога да кажа, че ще продължа да работя по същия начин, както до този момент. Искам да печеля още повече трофеи, които да посветя на моя баща, който там някъде ме гледа, на моя син. Искам да кажа на всички португалци, че никога не съм си мислил, че ще спечеля за трети път приза. Разбира се, винаги съм искал да бъдат един от най-великите в света. Това изисква много усилия. Благодаря на всички", заяви Крис след като получи приза.

Конкурентите на Роналдо - Мануел Нойер и Лионел Меси не скриха разочарованието си от избора на журналистите, но аплодираха спортсменски победителя.