Заловиха камион с 15 кубика строителна дървесина

Общество

12-01-2015, 17:53

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Това е станало в района на Държавното горско стопанство в Самоков

Камион с близо 15 кубика строителна дървесина е задържан от горски инспектори в София, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите. Това е станало в района на Държавното горско стопанство в Самоков на 9 януари, когато е извършена проверка на две моторни превозни средства, транспортиращи дървесина.

Водачът на единия от автомобилите е разтоварил дървесината и избягал. Задържан е другия товарен автомобил и едрата строителна дървесина от двете превозни средства, в размер на 14,70 кубика. За случая е подаден сигнал на РУ на МВР Самоков и е образувано досъдебно производство.

Същия ден в района на ДГС София горските инспектори при РДГ София са задържали 3 коня, джип и 2,5 кубика незаконно добита широколистна дървесина. За нарушенията са съставени два акта за установяване на административни нарушения.

В последните дни за групов лов на дива свиня горските служители от РДГ София са проверили общо 170 ловци от 14 ловни дружини в обхвата на дейност на дирекцията и съвместно със служители на РДГ Пазарджик, 121 ловци от 8 ловни дружини на територията на Панагюрище и Белово. Нарушения не са констатирани.