Арестуваха българин, шофирал в Испания с над 240 км/ч

Грози го затвор, взимат му и книжката

22-годишен българин е бил задържан в околностите на град Лас Педроньерас да шофира с 240 км/час, предаде Нова телевизия, цитирайки БГНЕС.
Арестът бил предприет след като в социалната мрежа бил публикуван клип, показващ как той управлява превозно средство, чийто километраж показвал повече от 240 км/час. След като се уверили, че изображенията са били достъпни от всеки потребител на платформата, агентите изгледали видеоклипа и установили, че въпросният шофьор е обикалял цяла нощ по магистралата, и че километражът на автомобила показвал 240 км/час.

От започнатото разследване станало ясно, че магистралата, по която се е придвижвал, е била N-301 (Мадрид - Картахена), между 170-ти и 161-и километър в посока Мадрид. Българският нарушител превишил максимално допустимата скорост с повече от 80 км/ч.
Той може да бъде осъден на затвор между 3 и 6 месеца или от 6 до 12 месеца и общественополезен труд от 31 до 90 дни, като при всички случаи ще му бъде отнето правото да управлява моторно превозно средство от 1 до 4 години.