Отново отложиха делото "Октопод"

Софийският градски съд назначи разглеждането му чак за средата на месец май

Съдебният процес по делото "Октопод" ще продължи чак в средата на годината. На първото заседание, насрочено за 2015-та, се наложи Софийският градски съд да отложи разглеждането чак за средата на месец май, поради здравословни проблеми на участници и от двете страни на делото.

Оказа се, че подсъдимият Цеко Йорданов е хоспитализиран в МВР-болница с диагноза "изострена сърдечна недостатъчност". В последния момент магистратите са получили обаждане от съдебния заседател Анастасия Райчева, която пък е с пневмония.

От програмата на делото "Малък октопод" отпадна и предварителната дата 28 януари, тъй като за тогава двама от защитниците на подсъдимите имат пледоарии в Окръжния съд. Оказа се, че всички страни по случая ще са свободни след няколко месеца и процесът ще бъде подновен на 13 май.

За днешното заседание лично се явиха над 10 вещи лица, които трябваше да представят пред съда заключенията по свои експертизи.

Припомняме, делото "Октопод" се води срещу бившия ДАНС-съветник Алексей Петров и подсъдимите Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и Цеко Йорданов.

Обвинението бе разделено на две и делата станаха известни като "Малък октопод", който се гледа пред СГС от декември 2011 г., и "Голям октопод", за който обвиняемите отговаряха в Спецсъда. Второто дело обаче бе прекратено от спецмагистратите.