Евакуираха миньори от Донецк

Сега на мината се извършват технически работи

Екип за действие в извънредни ситуации завърши евакуацията на всички миньори от украинската мина "Засядко" край Донецк, останала днес без електроенергия заради обстрел на подстанция от страна на силите на Киев. Това съобщи главата на администрацията в един от районите на самопровъзгласилата се Донецка народна република Иван Приходко, цитиран от ТАСС и bTV.

"Всички миньорите са евакуирани, под земята не остана нито един човек. Сега на мината се извършват технически работи", съобщи Приходко пред местна информационна агенция.

Централното електрозахранване в "Засядко" бе прекъснато по-рано в неделя заради обстрела на предградията на Донецк от украинските сили за сигурност, според Приходко.

Снаряд е попаднал в подстанция "Засядко 110" и спирането на електрозахранването засегна част от водоснабдителната система на града, 4 котела и 63 трансформаторни подстанции, както и мината. Под земята в този момент са се намирали 390 миньори.

На повърхността е третата смяна – 330 души, които са готови да възобновят добива на въглища, ако бъде прекратен обстрелът и възстановено електрозахранването.