Борисов: Ценим и подкрепяме свободата на словото

Ще се изясним собствеността на медиите в България с приемането на нов закон, зарече се премиерът

"Разликата между атентатите в другите страни и този във Франция е, че беше извършен срещу журналисти и срещу свободата на словото. С присъствието си тук показахме, че ценим тази свобода и я подкрепяме", заяви пред журналисти в Париж премиерът Бойко Борисов.

Днес той взе участие в Републиканския марш във френската столица, който беше отговорът на световната общност на терористичните нападения в града през тази седмица, предаде bTV.

„Ако ние покажем, че ни е страх, какво да кажат хората“, коментира Борсов участието на световни лидери в митинга във френската столица. Премиерът определи събитието днес като безпрецедентно доказване „не само срещу посегателството на словото, не само послание към останалия свят, а с факта, че участват стотици хиляди души, ръкопляскащи на манифестиращите, мюсюлмани и имами“.

„Говорихме с всички лидери и те са много притеснени. Начинът, по който се действа, е вече брутален, безпардонен, а е като невидим враг - трудно се взимат мерки срещу него“, заяви премиерът.

Пред представителите на българските медии в Париж министър-председателят отбеляза, че винаги е говорел за изясняване собствеността на медиите в страната, което би могло да стане с приемането на нов закон.