Кулибали към заложник: Ислямистите идват и стават все повече!

Радио RTL разпространи сензационен запис от магазина, където Амеди Кулибали държеше заложници

Става дума за разговор между ислямиста и неизвестен заложник. Малко след като стана ясно, че въоръжен нападател държи заложници в магазина за еврейски храни в източен Париж, от RTL са се обадили там.
Кулибали, който по-късно изби 4-ма от заложниците си преди да бъде застрелян от спецчастите, е отговорил на обаждането, а след това е опитал да затвори телефона, но не е успял. Така и журналистите от радиото са успели да запишат целия разговор.
Ето пълен превод:
Кулибали: Аз мисля за тези, които искаха Башар Ал Асад в Сирия. Те измъчваха деца. Те убиваха хора. Ние не предприемахме нищо с години. После те пратиха бомбардировачи. Te направиха коалиция с 5000 държави. И накрая ние реагирахме. Но всичко почти приключи. Ислямистите ще дойдат. Те ще стават все повече и повече. Франция трябва да спре, трябва да спре да атакува ИДИЛ. Да престанат да карат нашите жени да спрат да се забраждат. Те трябва да престанат да вкарват нашите братя в затвора. Ти плащаш данъци, значи си съгласен.
Неизвестен заложник: Но ние трябва да плащаме!
Кулибали: Какво? Не трябва да плащаме. Аз не плащам данъци.
Неизвестен заложник: Когато аз плащам данъци, те са за магистрали, училища.
Кулибали: Когато плащаш данъци, 30% отиват за военното министерство, 30% отиват за земеделие и т.н.
Неизвестен заложник: Ние плащаме данъци, но не нараняваме никого.
Кулибали: Всички можем да се обединим. Можем да се обединим за Шарли Ебдо. Да организираме протести и да кажем оставете мюсюлманите на мира и ние ще ви оставим на мира. Защо не направите така? За нас е око за око, зъб за зъб. Вие добре знаете това. Аллах го е казал в Корана: „Ако някой извърши престъпление срещу теб, ти му отвърни по същия начин".
Ако вие наранявате нашите деца, жени, бойци, възрастни хора, ние ще атакуваме хората, които се бият срещу нас. Ти не знаеш какво се случва в мюсюлманските страни. Сега аз ти казвам - вашите военни, ако те не иска да ходят там, то е защото те знаят, че не могат да победят срещу мюсюлманите. Никога няма да спечелят. Когато са се били в миналото, никога не са побеждавали. Аллах е с нас.
Както казваше Осама бин Ладен: „Никога няма да получите мир, ние сме тези, които ще установим мир в Палестина“.