Мъж, приличащ на Амеди Кулибали, пое отговорност за нападението в Монруж (ВИДЕО)

Казва, че е действал "срещу полицията"

Във видео, качено днес в интернет, мъж, приличащ на Амеди Кулибали, пое отговорност за нападението в парижко предградие, при което беше убита полицайка и обяви, че то е било извършено от името на организацията "Ислямска държава", съобщи АФП, цитирани от bTV.

Мъжът, който говори пред камера, казва, че е действал "срещу полицията". В монтиран във видеото текст се посочва, че това е Амеди Кулибали и се уточнява, че той е убил полицайки в Монруж и е извършил нападението срещу супермаркет за еврейски храни в източната част на Париж в петък.
"Успяваме да синхронизираме действията си, за да се измъкнем едновременно", продължава мъжът след като е споменал за нападението срещу редакцията на "Шарли Ебдо" от братята Куаши, извършено в сряда. Амеди Кулибали беше застрелян в петък от полицията.

Днес във френската столица ще се проведе "Поход на солидарността" в памет на 17-те жертви на джихадистките атаки. В демонстрацията ще участват много от световните лидери. Вчера по улиците на Франция над 700 000 души дефилираха при спонтанни манифестации. 5500 полицаи и войници са мобилизирани за да осигурят безопасността на днешното историческо шествие.