Издирваната Хаят Бумедиен е била в контакт със съпругата на единия брат Куаши

Проверява се има ли връзка между нападението в „Шарли Ебдо” и заложническата драма в еврейския магазин

Френската полиция разпитва съпругите на братята Куаши в опит да открият следите на четвъртия заподозрян за атаките в Париж – Хаят Бумедиен, предаде The Telegraph, цитиран от 24 часа.

Описана като въоръжена и опасна, Бумедиен остава на свобода, след като в четвъртък сутринта нейният съпруг Амеди Кулибали уби полицейска служителка. В петък Кулибали взе 15 души за заложници в еврейски супермаркет и загина, след като полицията щурмува магазина.

Френските сили смятат, че съпругата му не е участвала в заложническата драма, а е избягала по-рано същия ден. Следователите разследват връзките между двойката и братята Куаши, отговорни за въоръженото нападение в редакцията на „Шарли Ебдо”.

Френската прокуратура е установила, че Хаят Бумедиен е поддържала контакт по телефона със съпругата на Шериф Куаши, Изана Хамид. Анализи на телефонните им разговори показват, че двете жени са разговаряли над 500 пъти през 2014 г., което показва колко добре са се познавали.

Главният прокурор на Париж Франсоа Молен заяви, че телефонните разговори доказват „постоянен и непорекъснат контакт между двете”.

Бумедиен е родена на 26 юни 1988 г. в седемчленно семейство във Вилие сюр Марн.
След смъртта на майка й през 1994 г., бащата – шофьор на име Мохамед се затруднява да издържа семейството и напуска дома.

Тя се е срещнала с Кулибали, докато е работила като касиерка и го е чакала четири години да излезе от затвора след присъда за въоръжен грабеж.

На 5 юли 2009 г. тя се омъжва за своя приятел на религиозна церемония, която не е призната от държавата. Двойката е живяла в Баньо.