Барак Обама обеща подкрепа на Франция в борбата с тероризма

"По улиците на Париж отново видяхме какво представляват терористите - те не могат да предложат нищо освен омраза и човешки страдания"

Американският президент Барак Обама обеща подкрепа на Франция в борбата с тероризма. Той смята, че френското правителство все още е изправено пред заплахата от тероризма и трябва да бъде нащрек. "Искам френският народ да знае, че Съединените щати ги подкрепят днес и ще ги подкрепят и утре", заяви Обама в щата Тенеси и добави, че Франция е най-старият съюзник на Щатите.

"По улиците на Париж отново видяхме какво представляват терористите - те не могат да предложат нищо освен омраза и човешки страдания. Ние представляваме свободата, надеждата и достойнството на всички човешки същества. Това олицетворява Париж за целия свят", подчерта американският президент.

Междувременно Държавният департамент на Съединените щати призова американските граждани в чужбина да "запазят висока бдителност и да вземат нужните мерки, за да повишат усещането си за сигурност". Ведомството посочва, че "остава обезпокоено заради продължаващата заплаха от терористични нападения, демонстрации, както и други насилствени действия срещу американски граждани и интереси зад граница".