Времето ще се затопли

Региони

10-01-2015, 06:00

Снимка:

Dartsnews

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Жълт код за силен вятър в цяла Северна България и област Бургас

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, по-често значителна. На места ще превали дъжд, в планините – сняг. В ранните сутрешни часове са възможни поледици. Ще духа умерен, в Северна България и източните райони – силен запад-северозападен вятър. Ще се затопли.

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, максималните, в повечето места, между 6° и 11°, според прогнозата на Националния център по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Над планините ще има значителна облачност. На места ще превали сняг. Ще духа бурен северозападен вятър. Температурите ще се повишават. Максималната на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра около минус 1°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на места ще превали дъжд. Вятърът ще е силен от северозапад. Максимални температури 7° - 10°. Температура на морската вода е 4-5°. Вълнение на морето 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Жълт код за опасно силен вятър е обявен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. В тези области ще се усили вятърът от запад-северозапад и ще бъде със скорост 12-15 м/сек. с пориви до 20-22 м/сек.