На живо: Нова стрелба и взети заложници в Париж (обновява се)

Стрелецът от "Монруж" държи петима в еврейски магазин

Има сведения за нова стрелба и взети заложници в Южен Париж, пише The Guardian.
Все още не е ясно дали това има някаква връзка с атаката срещу редакцията на френския сатиричен ежедневник „Шарли ебдо”.
Мъжът, заподозрян в убийството на 26-годишната служителка на полицията в парижкия район „Монруж”, е взел пет заложници, сред които жени и деца в хранителен магазин в 20-ти район на Южен Париж, пише още The Guardian, цитиран от „Фокус“. Най-малко един човек е ранен.
Заподозреният казал на полицаите на местопрестъплението „Знаете кой съм аз”.
Скай нюз разпространи снимка на стрелеца от "Монруж".
По техни данни това е Амеди Колабили, който е роден на 27 февруари 1982г.

Междувременно РИА Новости съобщава, че огънят е отктрит от стрелеца около 13 часа местно време (14 българско), позовавайки се на френските медии.
Припомняме, че мъж в бронежилетка откри огън по полицаи в парижкото предградие "Монруж", в резултат на което една полицайка и сътрудник на пътните служби бяха тежко ранени.
По-рано днес стана известно, че френски следователи са направили връзка между вероятните участници в нападението на редакцията на "Шарли Ебдо" братята Куаши и заподозреният за стрелбата в "Монруж". Тримата заподозрени се познават и принадлежат към една и съща джихадистка организация, действаща в В Североизночната част на френската столица.

Обновена в 19.10

Четирима заложници са били убити при атаката на магазина в Париж, в който се бяха барикадирали мъж и жена терористи, предаде 24 часа, цитирайки Скайнюз. Изведени са шестима, така че явно заложниците са били повече, отколкото се предполагаше.

Гледайте на живо развитието на поредната драма в Париж.