Жените откриват идеалната прическа на 32-годишна възраст

Общество

08-01-2015, 19:51

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Дамите променят средно 50 прически, преди да открият идеалната за тях

Жените променят средно 50 прически, преди да открият идеалната за тях. Това се случва на 32 години - на колкото сега са стилната икона херцогинята на Кеймбридж Катрин и известни холивудски актриси като Ан Хатауей, Джесика Бийл и Кирстен Дънст, предаде Дарик, цитирайки БТА.

Това показват резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 1000 души по поръчка на водеща клиника за трансплантация на коса в страната. За да решат коя прическа им подхожда най-добре, дамите сменят 50 различни стила на възраст между 16 и 32 години.
Мъжете откриват прическата, която им „пасва” най-добре още по-късно - на 39 години, възрастта на Дейвид Бекъм, Майкъл Бубле и Ръсел Бранд, но за сметка на това след по-малко проби. Представителите на силния пол изпробват десет различни прически, преди да „случат” на идеалната за тях.

Проучването разкрива още, че жените имат средно два дни с лоша прическа седмично, докато търсят идеалната. Това се равнява на 1664 дни с лоша прическа за периода на търсене, продължаващ от 16 до 32 години.

Мъжете са недоволни от прическите си само веднъж седмично, тъй като косите им обикновено са по-къси и по-лесно се оформят. Това се равнява на 1196 дни с лоши прически за периода на търсене на идеалната.

От клиниката отчитат и повишен интерес към трансплантациите на коса през последните пет години от страна на мъжете, вероятно вдъхновени от примера на футболната звезда Уейн Рууни.

Авторите на проучването са установили още, че за същия период е намаляла средната възраст на пациентите, търсещи услугите на клиниката. Сега тя е 44 години, докато преди пет години е била 52 години.