Спецчасти са блокирали Пикардия, терористите избягали в гора

Властите разшириха обявената най-високата степен на тревога в Голям Париж до северния район Пикардия

Властите разшириха обявената най-високата степен на тревога в Голям Париж до северния район Пикардия, където полицията локализира заподозрените за масовото убийство в седмичника Шарли Ебдо, предаде 24 часа, цитирайки АФП.

„Премиерът реши да разшири района на обявената тревога до Пикардия”, съобщи правителствената пресслужба. След като двамата братя бяха забелязани в района, там масирано бяха разположени сили за сигурност, пише още агенцията.

Заподозрените са преследвани от антитерористичните части в гориста местност в северна Франция, съобщава Дейли мейл. Мъжете, за които се смята, че са братята Шериф и Саид Куаши, са проследени до малкото селце Лонгпон на около 80 км северно от Париж.

След като ограбили малка бензиностанция във Вилерс-Котре, двамата въоръжени заподозрени изоставили колата си и избягали пеша в гора, която обхваща 32 000 акра - територия по-голяма от Париж.

Там в момента ги издирват спецчастите. В колата бил открит коктейл Молотов и джихадистки флаг.

В градчето Крепи-ен-Валоа вече са пристигнали представители на антитерористичните части RAID и GIGN. Стотици полицаи обхождат градчето дом по дом. Според France24 полицаи са щурмували къщата, в която се смяташе, че двамата братя са се барикадирали, но тя се оказала празна.

Във Вилерс-Котре около 20 полицаи от елитните части RAID, маскирани и тежко въоръжени заобикалят къща, пише кореспондент на Франс прес. После влизат, за да огледат, като нареждат на пресата да се отдалечи. Тази картина се повтаря във всички села и махали наоколо, според екипа на АФПТВ, който се намира до абатството в село Лонгпон.